Close

Niemand kan beter jou zijn dan jij zelf

Coaching gaat over je gehele staat van ZIJN. Centraal staan de volgende vragen: Wie ben ik (nu echt)? Wat wil ik? Hoe kom ik daar?
Deze vragen zijn soms moeilijk te beantwoorden, en om ernaar te handelen. De balans is door invloed van (onderliggende) problemen in het werk en/of privéleven verdwenen. Het kan verdere ontwikkeling in de weg staan. Dit vraagt om een duurzaam herstel.

Herken je het volgende?

Ik loop vast en weet even niet meer wat ik wél wil
Ik stap steeds in dezelfde valkuil en kan dat niet veranderen
Het werken kost me veel energie, ik werk niet meer met plezier
Ik zit teveel in mijn hoofd, ik wil meer rust maar weet niet hoe
Ik pieker veel en lig vaak wakker
Ik voel me gestrest en wil weer lekker in mijn vel zitten
Ik heb moeite met stellen van grenzen en weet ook niet zo goed wat ik zelf wil
Ik loop mezelf steeds voorbij en heb geen verbinding met mezelf
Ik heb het gevoel dat ik mijn leven te veel laat leiden door wat anderen denken of vinden
Ik heb geen tijd en energie om te doen wat bij me past/wat ik wil
Ik weet niet zo goed wat bij me past, wat zijn mijn talenten?
Ik heb last van burn-out klachten (vermoeidheid die niet over gaat, concentratie- en geheugenverlies, veel emoties en de daaruit voortkomende fysieke klachten)
Ik heb last van terugkerende fysieke klachten
Is dit het nou? Is dit alles? Ik voel me vervreemd van mijn omgeving, ervaar een gevoel van zinloosheid
Ik wil eigenlijk wat anders (werk/privé) en weet niet goed wat en hoe
Ik erger me zo aan mijn collega of leidinggevende, wat kan ik doen om onze werkrelatie te herstellen?

 


De eerste stap is al genomen als je je belemmering herkent en er iets aan wil gaan veranderen. Je bent bereid om naar jezelf te gaan kijken en met jezelf aan de slag te gaan.
ZijnsWijs kan je begeleiden bij je persoonlijke doelen en bij identiteitsthema’s. Ook als je worstelt met interne angsten, drukte, depressie of burn-out klachten. Veel mensen komen in coaching omdat ze bepaalde kanten van zichzelf graag meer (of juist minder als het gaat om schaduwkanten) zouden willen inzetten, maar dat lukt niet goed. Soms kan er sprake zijn van coaching op het snijvlak van counseling en therapie. Bij coaching gaan we samen richten op jouw toekomst, je kwaliteiten en mogelijkheden.

Als coach neem ik je graag mee naar buiten op zoek naar je innerlijke kracht. Wandelen (bewegen) maakt je los van de waan van de dag en je gedachten. De natuurlijke omgeving werkt positief op je gezondheid in en dus ook op je herstel. Gesprekken kunnen ook op locatie plaatsvinden (thuis of werk of elders). Dit is altijd in overleg met jou.

Een traject gaat zo snel als het kan en zo langzaam als het moet. In jouw tempo. De ervaring leert dat we na 6 sessies van anderhalf uur afscheid nemen van elkaar. Natuurlijk zal het altijd maatwerk zijn, en kijken we samen wat nodig is om je doel te behalen.